Personeelservaring Anniek Groeneveld - Database administrator

iknl anniek

‘Wat ik heel fijn vind bij IKNL is dat je volop mogelijkheden krijgt om door te groeien’

Ik ben in oktober 2014 begonnen als datamanager voor de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) bij IKNL. Eind 2015 ben ik voor de helft van mijn uren team Stuurtabellen gaan ondersteunen. In juni 2016 ben ik overgegaan naar de afdeling ICT, waar ik nu werk als database administrator.
 
Na mijn studies - een bachelor en master Biomedische wetenschappen en een minor Wetenschapsjournalistiek - heb ik diverse banen gehad, onder meer bij het Openbaar Ministerie. Ik solliciteerde bij IKNL omdat ik de gezondheidszorg miste. Ik had me niet eerder in het vak van datamanager verdiept, maar de vacaturetekst sloot precies aan bij wat ik op dat moment zocht. Wat ik heel fijn vind bij IKNL is dat je volop mogelijkheden krijgt om door te groeien. Na de interne opleiding liet ik snel blijken dat ik nog wel meer uitdaging wil, en hierin werd ik echt gehoord door mijn leidinggevende.

De overstap naar ICT was voor mij niet een hele vreemde. Ik ben van huis uit altijd wel bezig met ICT en ik bemoei me graag met een heleboel verschillende dingen. Database administrator bij IKNL was een geschikte nieuwe uitdaging, waarbij ik kon steunen op mijn inhoudelijke kennis terwijl ik me verder allerlei nieuwe vaardigheden eigen maak. Ik ben de schakel tussen de “echte” ICT’ers (de programmeurs, leveranciers etc.) en de gebruikers. Ik zorg er dus voor dat wat er al in beheer is, blijft werken, en ik ondersteun gebruikers bij eventuele problemen. Daarnaast schuif ik aan bij sommige projecten om mee te denken en te zorgen dat als het project af is, het ook soepel in beheer te nemen is.

Ik vind het heel erg fijn om met de gezondheidszorg bezig te zijn en op de plek waar ik nu zit kan ik me helemaal vinden in de ontwikkelkansen die me gegeven worden. En als database administrator zit je met zo veel verschillende mensen aan tafel; het is steeds een uitdaging om zo veel mogelijk mensen tevreden te laten zijn.